Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n mukaan Suomessa oli lauantaista sunnuntaihin vuorokauden aikana 105 todettua koronavirustartuntaa.

THL:n koronakartan mukaan Suomen tartuntojen kokonaismäärä oli sunnuntaina 9682 tartuntaa, kun se lauantaina oli 9577. Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Etelä-Savon, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin entinen toimitusjohtaja, kansanedustaja Aki Lindén (sd) julkaisi lauantaina Twitterissä THL:n grafiikan uusista tilastoiduista tartunnoista.

–Kuvio, joka täydentyy vielä viime päivien tuloksilla, on aika dramaattisesti kasvava. Kaikki suunnitellut toimenpiteet ovat tarpeellisia, turha teoretisointi nyt pois, Lindén kommentoi.

Sosiaali- ja terveysministeriön on määrä tuoda esitys ravintolarajoituksista hallituksen tiistain neuvotteluihin uudelleen pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi.

Asiasta kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) MTV:n haastattelussa.

– Me olemme valmistelemassa sellaista esitystä koskien valtioneuvoston toimia myös epidemian kiihtymisvaihetta silmällä pitäen. Pidän välttämättömänä, että ravintoloiden sääntelyn osalta teemme muutoksia nykyiseen käytäntöön, Kiuru sanoi haastattelussa.

Kiurun mukaan ministeriö ei aio esittää ravintoloiden ja yökerhojen sulkemista kokonaan.