Oikeuspsykiatrian dosentti, ylilääkäri Hanna Putkonen Husin Riippuvuuspsykiatrian yksiköstä on viime aikoina ollut työpaikallaan varsin avoimesti ilmastoaktivisti.

Hän on mukana kansalaistottelemattomuudesta tunnetun ilmastoliikkeen Elokapinan toiminnassa. Se on osa maailmanlaajuista liikettä, Extinction Rebellionia.

"Olen töissä kertonut, etten voi osallistua johonkin kokoukseen, koska olen menossa kapinoimaan. Aika harvoin kukaan siihen mitään sanoo."

Ja miksi sanoisikaan?

Lääkärikunnassa ilmastonmuutos nousi ajankohtaiseksi kahvipöytäkeskustelun aiheeksi viimeistään tammikuussa, kun yksitoista suomalaista lääkärijärjestöä julisti Suomeen ilmastohätätilan.

Elokapinalla on oma lääkäriryhmä. Se syntyi vuosi sitten viidennen vuoden kandien aloitteesta, mutta jo vuonna 2019 Elokapinaan oli lähtenyt mukaan Husin Uudessa Lastensairaalassa työskentelevä lastenradiologi Outi Leskinen.

"Suoraan sanottuna ilmastoahdistuin", Leskinen sanoo...

Lue koko juttu Elokapinan lääkäriryhmästä ja sen osallistumisesta keskiviikkona 29. syyskuuta alkavaan kymmenpäiväiseen Syyskapinaan täältä.

***