Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit ry ovat valinneet Vuoden Diabetesvaikuttaja -palkinnon saajaksi Suomen Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikan.

Palkinto jaetaan diabeteksen hoidon tai tutkimuksen parissa työskentelevälle ammattilaiselle, joka on edistänyt diabeteksen hoitoa, tutkimusta, tunnettuutta ja koulutusta.

Kyseessä on järjestyksessä toinen Vuoden Diabetesvaikuttaja -palkinto.

Palkintoa perustellaan sillä, että Ilanne-Parikka on pitkäaikainen diabetesvaikuttaja, jonka työtä leimaa laaja-alainen, syvällinen ja diabeteksen hoitoa uudistava näkemys.

Hän toimii läheisessä yhteistyössä diabetesammattilaisten, diabetesta sairastavien, järjestöjen ja median kanssa ja on ansioitunut diabetestutkimuksen saralla sekä erityisesti kokeneena diabeteskouluttajana.

Ilanne-Parikka on arvostettu luennoitsija diabetesalan kokouksissa.

Pirjo Ilanne-Parikka on viime vuosina edistänyt ansiokkaasti digitaalisten työkalujen, kuten Diabetestalon ja diabetesrekisterin kehittämistä. Hänellä on painava ja tunnettu rooli niin diabetekseen hoitoon, diabetesalan koulutukseen kuin terveyspolitiikkaankin liittyvissä kysymyksissä.

Vuoden Diabetesvaikuttaja -palkinnon saaja julkistetaan Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit ry:n Valtakunnallisessa Diabetespäivässä Helsingissä tänään tiistaina.

Lue myös: