Kymsoten pahasti ruuhkautunut asiakaspalvelu siirtyi Kaiku24:n hoidettavaksi vaiheittain tammikuussa 2022. Uudistus on vähentänyt puhelin- ja chat-palveluiden ruuhkaa ja vapauttanut terveydenhuollon resursseja hoitotyöhön. Yhteydenottoihin on Kymsoten mukaan pystytty nyt vastaamaan pääosin heti tai saman päivän aikana.

Aiemmin ruuhkautunut takaisinsoittojono hankaloitti myös Kymsoten terveydenhuollon ammattilaisten työtä, kun aikaa ei ollut riittävästi sekä takaisinsoittoihin että potilastyöhön.

“Aikaisemmin ongelmana on ollut jopa monen päivän viive takaisinsoitoissa, ja ihmiset eivät ole päässeet puhelimitse läpi esimerkiksi terveysasemien ajanvaraukseen. Nyt yli 60 prosenttia terveysasemille tulevista puheluista on saatu hoidettua saman päivän aikana. Suun terveydenhuollossa vastaava osuus on 68 prosenttia ja rokotuksissa 93 prosenttia. Mielenterveys- ja päihdepalveluissa on tässä päästy jo 100 prosenttiin”, kertoo Kymsoten hallinnollinen ylilääkäri Kari Kristeri tiedotteessa.

Etälääkäripalvelutkin tulevat mukaan tulevaisuudessa

Kaiku24:n kahdessa Kymsoten alueen asiakaspalvelussa Kotkassa ja Kouvolassa yhteydenottoihin vastaavat hoitoalan ammattilaiset, jotka tekevät ensi vaiheen hoidontarpeen arvioinnin ja ohjaavat soittajan oikeiden palveluiden piiriin.

“Tällä mallilla ensinnäkin saadaan asiakaspalvelu sujuvammaksi ja hoitoonpääsyä nopeutettua. Toiseksi ulkoistamalla ensikontakti niihin keskittyneille ammattilaisille vapautetaan terveydenhuollon ja sairaanhoidon resurssit siihen työhön, mihin niitä tarvitaan, eli asiakas- ja potilaskohtaamisiin”, kuvailee Kaiku24:n toimitusjohtaja Kari-Mikael Markkanen.

Tulevaisuudessa palveluita on tarkoitus laajentaa muun muassa etälääkärin vastaanottopalveluihin.

”Me voimme hoitaa kustannustehokkaasti kaikki potilaan tarvitsemat etäkontaktit, ja sairaanhoitopiiri voi keskittyä ihmiskohtaamisiin sekä päätyöhönsä terveyden- ja sairaanhoitoon”, Markkanen sanoo.

Kaiku24 on Kymsoten, Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri Eksoten ja 2M-IT:n omistama, voittoa tavoittelematon yhteisyritys. Yhteistyö Eksoten kanssa aloitettiin vuonna 2021.

Lue seuraavaksi: