Kainuun sote on testannut alueella liikkuvan ulkomaalaisten marjanpoimijoiden ryhmän. 74 hengen ryhmästä todettiin pikatestillä maanantaina 2.8.2021 yhteensä 44 koronatartuntaa. Kaikki tartunnan piiriin kuuluvan ryhmän henkilöt on asetettu eristykseen tai karanteeniin. Kehenkään ulkopuoliseen ei ole syntynyt tartunnan leviämiseen mahdollistamaa kontaktia.

Poimijat voivat vointinsa salliessa jatkaa työskentelyä eristyksessä tai karanteenissa, edellyttäen ettei kontakteja ulkopuolisiin ole. Virus ei voi levitä poimittujen marjojen mukana. Ryhmän leiripaikka on Kainuun ulkopuolella, ja tartunnanjäljitys hoidetaan leirin sijainnin perusteella.

Koska ryhmässä tartunnan saaneet ovat ulkomaalaisia, luvut eivät näy Kainuun omissa ilmaantuvuusluvuissa. THL:n tilastoissa nämä saattavat näkyä, koska tapauksissa, joissa positiivisen tuloksen koronavirustestissä saaneella henkilöllä ei ole kotikuntaa Suomessa, kirjautuu koronatapaus THL:n tilastoissa joko hoitopaikan, tai jos sitä ei tiedetä, laboratorion sijaintikuntaan.

Lisäksi maanantaina 2.8. on Kainuussa todettu 14 uutta koronatartuntaa, joista 8 jo karanteenissa olevilla henkilöillä. Tartunnoista 11 on Kajaanissa, 1 Suomussalmella, 1 Paltamossa sekä 1 ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Näiden tapausten myötä on asetettu karanteeniin yhteensä 9 henkilöä.

Lue seuraavaksi: