Suomen synnytyssairaaloista kuudessa ei viime vuonna ylletty sosiaali- ja terveysministeriön asettamaan rajan synnytystoiminnalle, käy ilmi THL:n vuotta 2016 koskevan perinataalitilaston tiedoista.

Alle tuhannen synnytyksen jäivät Oulaskankaan sairaala, Mikkelin keskussairaala, Porvoon sairaala, Kainuun keskussairaala, Länsi-Pohjan keskussairaala ja Ahvenanmaan keskussairaala.

Rimaa hipoen tuhat synnytystä tuli täyteen Etelä-Karjalan ja Lapin keskussairaaloissa.

STM asetti rajan sairaaloiden synnytystoiminnalle kaksi vuotta sitten.

Synnytyssairaaloita oli viime vuonna yhteensä 26, mutta niiden lukumäärä on tästä jo ehtinyt supistua. Porvoon sairaalasta synnytykset loppuivat vuoden 2016 loppuun. Suomen suurin synnytyssairaala, Kätilöopiston sairaala, sulki lokakuussa ovensa sisäilmaongelmien vuoksi.

Kätilöopistossa synnytettiin viime vuonna yli 7 000 kertaa. Nämä synnytykset siirtyivät nyt Naistenklinikalle ja Jorviin.

Muita isoja synnytysyksiköitä ovat esimerkiksi Tampereen yliopistosairaala 5 000 synnytyksellä ja Turun yliopistosairaala, jossa synnytyksiä oli reilut 4 000.

Keskimäärin synnytyssairaaloissa oli viime vuonna 2 033 synnytystä. Suomessa syntyi yhteensä 53 614 lasta, mikä oli neljä prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Syntyneiden lasten määrä on pienentynyt yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2011 lähtien.