Apple sulki maaliskuussa kaikki Kiinan ulkopuoliset myymälänsä koronaepidemian vuoksi. Nyt yhtiö on avannut jo kaikkiaan viidesosan myymälöistään.

Tällä viikolla Apple aikoo avata yli 25 lippulaivamyymäläänsä Yhdysvalloissa, yhtiö kertoi sunnuntaina.

Applella on kaikkiaan 510 myymälää, joista yli puolet Yhdysvalloissa.

– Sitoumuksemme on avata myymälämme uudelleen, kun olemme vakuuttuneita siitä, että ympäristö on turvallinen, Applen vähittäiskaupan johtaja Deirdre O’Brien kirjoittaa yhtiön verkkosivuilla.

Liikkeissä noudatetaan tiukkoja varotoimia. Reutersin mukaan asiakkailta mitataan kuume ennen myymälään astumista. Lisäksi työntekijöiltä ja asiakkailta velvoitetaan suojamaskin käyttöä, myymälöissä noudatetaan riittävää etäisyyttä ja asiakasmääriä rajoitetaan.

Mediatietojen mukaan yhtiö olisi myös tällä viikolla avaamassa liikkeitään Italiassa, Reuters kertoo.

Toimitusjohtaja Tim Cook ei suostunut huhtikuussa arvioimaan yhtiön toisen kvartaalin näkymiä vedoten koronaviruksen aiheuttamaan epävarmuuteen.

Kiinassa koronavirus riehui jo alkuvuodesta, minkä takia Kiinan liikkeitä jouduttiin sulkemaan tammikuussa. Applen myynti Kiinassa laskikin tammi-maaliskuussa vuodentakaisesta noin miljardilla dollarilla 9,46 miljardiin dollariin.

Apple ei paljasta sen suoramyynnin liikevaihtoa. Viime vuoden liikevaihdosta suoramyynnin, mukaan lukien vähittäiskaupat sekä verkko- ja yritysmyynti, osuus oli 31 prosenttia. Kokonaisuudessaan Applen liikevaihto oli viime vuonna 260 miljardia dollaria.