Tämän lehden ilmestymispäivänä on enää 59 päivää siihen, kun kaikki Siuntion terveysaseman lääkärit ja suurin osa hoitajista hylkäävät työpaikkansa. Tämä skandaali on ollut yksi Siuntion syksyn vaaliteemoista.

Joukkoeron taustalla on se, että Siuntion vuonna 2009 alkanut ja hyvin toiminut yhteistyö Lohjan terveyskeskuksen kanssa päättyy vuodenvaihteessa. Siuntion henkilökunta ei katso selviytyvänsä töistään ilman Lohjan tukea.

Yhteistyösopimus irtisanottiin tavallaan vahingossa. Se kävi turhaksi, kun Siuntion piti perustaa Lohjan kanssa kuntaliitos.

Siuntion valtuustossa heräsi kuitenkin kapinahenki. Niin sanottu Ryhmä 14 eli RKP, vihreät ja kolme kokoomuslaista valtuutettua torppasivat kuntaliitoksen.

Lohja ei enää suostunut jatkamaan irtisanottua sopimusta.

Siuntiossa on kohistu tästä pattitilanteesta pitkin syksyä. Lisää kierroksia tuli siitä, että 22. lokakuuta päättyneessä haussa kunta ei löytänyt uusia lääkäreitä.

Kunnan johto kertoi vaaliviikolla hätäratkaisusta: nyt neuvotellaan aiesopimusta Doctagonin kanssa. Vanha kunnanhallitus käsittelee tähän liittyvää budjettia 5. marraskuuta.

Osa siuntiolaisista on ehtinyt jo kummeksua sitä, että kunta ei ilmeisesti kilpailuta terveyspalvelujaan.

Siuntion vaaleissa kävi kaiken tämän jälkeen niin, että Lohjan ja Siuntion kuntaliitosta kannattavat saivat yhden paikan enemmistön valtuustoon. Kuntaliitos noussee siis uudelleen asialistalle.

Myös Ryhmä 14 piti osittain pintansa. Sen jäseniä tuli valtuuston yhdeksän.

Puolet Siuntion valtuutetuista on uusia. Esimerkiksi kuntaliitoksen kaatamista vastustanut ja sen vuoksi Siuntion vihreistä eronnut Harri Haanpää valittiin valtuustoon demarien listalta.

Perussuomalaiset saivat valtuustoon kaksi paikkaa, ensimmäistä kertaa Siuntiossa.