Salt Lake Countyn terveysviranomaiset tiedottivat menneellä viikolla, että juuri nyt on oikea aika ottaa koronarokote, sillä Merkurius ei enää peräänny, kertoo Washington Post.

Astrologiaan uskovien laskuissa Merkurius vaikuttaa erityisesti liikkumiseen, kommunikaatioon, ajatteluun, teknologiaan ja kaupankäyntiin. Peruuttavan planeetan arvellaan aiheuttavan näillä saroilla takaiskuja.

Maasta katsottuna Merkurius liikkui taivaalla Maasta katsottuna vastakkaiseen suuntaan viimeksi 27.9.–18.10. Ilmiö on toistuva, mutta oikeasti Merkuriuksen rata pysyy koko ajan muuttumattomana, ja peruuttamisessa on kyse optisesta harhasta, kertoo Tieteen kuvalehti.

Salt Lake City on selvittänyt 1,2 miljoonan asukkaansa horoskooppimerkit ja tilastoinut, miten horoskooppi näyttää vaikuttavan halukkuuteen ottaa koronarokote. Laskelman tulos oli, että horoskooppimerkeistä huomionhakuiset leijonat ovat ottaneet suhteessa eniten koronarokotteita ja yksityisyyttä arvostavat skorpioonit vähiten.

Kunta julkisti tuloksen Twitterissä viime viikolla.

Salt Lake Countyn viestintäjohtaja Nicholas Rupp kertoi Washington Postille, että kunnan keskiviikkoinen tviitti horoskooppimerkkien rokotusinnosta on otettu erittäin positiivisesti vastaan.

Ruppin mukaan horoskooppimerkkien rokotuskattavuuden julkistaminen saa asukkaita hakemaan rokotuksia, koska kilpailuhenkisinä he haluavat parantaa oman merkkinsä sijoitusta rankingissä - vaikka eivät edes uskoisi astrologiaan.

”Tavoitteena oli saada ihmiset puhumaan koronarokotteista”, Rupp sanoo.

Kunnan asukkaista on tällä hetkellä täysin rokotettuja 56 prosenttia. Vaikka se on enemmän kuin Utahin osavaltion keskimääräinen rokotuskattavuus, 54 prosenttia, on vielä saatava suuri joukko asukkaita rokotuspisteille, jotta koronaepidemia talttuisi.