Jussi Helttunen

Marraskuun lopulla me kaikki olemme startup-yritysten kavereita, tai vaihtoehtoisesti tympäännymme niitä käsittelevään uutisvirtaan.

Sitä riittää, koska Helsingin Messukeskuksessa pidetään taas startupien kokoontumisajot.

Slush-tapahtuma on syytä panna merkille, sillä se sisältää vuosi vuodelta enemmän terveydenhuoltoon liittyvää ohjelmaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää tänä vuonna Slushin yhteydessä oman sivutapahtuman, jossa terveyden ja hyvinvoinnin palvelut kohtaavat hyvässä hengessä startupit.

Se tarkoittaa käytännössä sessioita, joissa opitaan esimerkiksi how to shine together with startups.

Asia on hyvä. Kohtaamisia todella tarvitaan tällä saralla, erilaisten toimintakulttuurien rajapinnalla.

Käytännössä yhteistyö ontuu.

Mediuutiset kertoi syyskuun alussa, että terveysalan startupien on mielestään vaikea päästä terveydenhuoltoon testaamaan tuotteitaan, toisin kuin suurten yhtiöiden.

Monet niistä ovat tuotteineen vasta kehittelyvaiheessa. Turhat esteet ovat myrkkyä, sillä uuden kehittäminen on muutenkin hidasta.

Ja sen pitäisi olla nopeaa!

Kuulin juuri, että Tekesin tuissa startupin ikäraja on kolme vuotta. Päivääkin sitä vanhemmille yrityksille on kovemmat säännöt.

Ne eivät saa enää tukea, jos tappio on yli puolet osakepääomasta. Se on helposti tilanne yrityksessä, joka vasta luo myytävää tuotetta.

Kirjoittaja on Mediuutisten toimittaja.

Kirjoitus on julkaistu 27.10.2017 Mediuutisten numerossa 37/2017.

Koko lehti on luettavissa Mediuutisten Summa-palvelussa. Siellä on myös näköislehti, juttuarkisto ja tiedeuutisia, joita ei julkaista Mediuutisten muissa kanavissa. Lehden tilaajilla on maksuton lukuoikeus.

UUTTA! Tilaajan oikotie Summan käyttäjäksi.