Terveyden ja hyvinvoinnin laitos uudisti tänään ohjeensa koronavirukselta suojautumiseksi. Manner-Kiinan lisäksi koronavirustartuntaa tulisi THL:n mukaan jatkossa epäillä henkilöillä, jotka tästä päivästä eli 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita ja ovat palanneet 14 vuorokauden kuluessa Iranista, Etelä-Koreasta tai Italian tietyiltä alueilta.

Koronavirusepidemian tilanne on muuttunut viime päivinä ja tartuntariski on suurentunut Manner-Kiinan lisäksi Iranissa, Etelä-Koreassa sekä Italian Veneton, Lombardian, Piemonten tai Emilia-Romagnan alueilla.

Etelä-Koreassa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan todettu tähän päivään (25.2.) mennessä yli 900 tapausta ja Iranista noin 60 tapausta. Paikallisia laajempia tartuntaketjuja on todettu myös Italiassa, tapauksia on yli 200.

Matkustamiseen Milanon lentokentän kautta ei liity THL:n mukaan suurentunutta tartuntariskiä. Lomalaisten suosimat Pohjois-Italian hiihtokeskukset eivät pääsääntöisesti sijaitse tämänhetkisillä riskialueilla.

THL seuraa ja arvioi tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa.

Tilanteen muuttuessa se tiedottaa ja antaa toimintaohjeita muun muassa täällä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.