Kiinan presidentti Xi Jinping vaati kiinalaisia viranomaisia taistelemaan mitään säästämättä koronaviruksen leviämistä vastaan, kun hän puhui sunnuntaina konferenssipuhelussa yli 170 000 Kiinan hallinnon edustajalle, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Xi Jinping painotti erityisesti, ettei epidemiaa saa päästää puhkeamaan pääkaupunkiin Pekingiin.

– Pääkaupungin turvallisuudella ja vakaudella on suora merkitys puolueen ja koko maan toiminnalle, Xi Jinping sanoi.

Kyse oli jo toisesta Kiinan presidentin ja kommunistipuolueen johtajan puheesta kolmen päivän sisällä, jossa hän nostatti maan hallinnon hälytysvalmiutta. Valtavan osallistujamäärän käsittänyt konferenssipuhelu on ollut suurimpia lajissaan.

Xi Jinping ei vähätellyt koronaviruksen aiheuttamaa haastetta. Hän sanoi, että kyse on vaikeimmasta haasteesta kommunistipuolueen 70-vuotisella valtakaudella. Kiinan poliittinen johto tasapainoilee nyt viruksen vastaisen taistelun aluehallinnon ja keskushallinnon tasolla sekä toisaalta talouden normaalin toiminnan välillä.

Pekingissä on raportoitu Bloombergin mukaan 399 koronavirustartuntaa ja neljä kuolemantapausta tautiin liittyen. Kaiken kaikkiaan koronavirukseen on Kiinassa menehtynyt yli 2500 ihmistä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.