Kirurgisen sairaalan muuntaminen koronaviruspotilaiden hoitoon keskittyväksi sairaalaksi on edennyt nopeasti ja ensimmäiset koronaviruspotilaat siirretään sairaalaan tänään torstaina.

Potilaat tulevat Kirurgiseen sairaalaan ainoastaan lääkärin lähettäminä sairaalasiirtoina Husin muista sairaaloista. Kirurgisessa sairaalassa ei siis ole erillistä päivystyspoliklinikkaa.

Kirurgisen sairaalan toiminnot ovat kuluvalla viikolla väistyneet pääosin Meilahden sairaala-alueelle Silmä-korvasairaalaan, Naistenklinikalle ja Syöpäklinikalle.

Alkuvaiheessa potilaita hoidetaan Kirurgisessa sairaalassa yhdellä teho-osastolla ja yhdellä vuodeosastolla. Sairaalassa on mahdollisuus ottaa myöhemmin käyttöön toinen teho-osasto ja vuodeosasto.

Husn henkilökuntaa on koulutettu koronaviruspotilaiden hoitoon ja siirretty Kirurgiseen sairaalaan useista alueen sairaaloista.

Koronaviruspotilaiden osalta tilanne Husissa on edelleen rauhallinen. Tällä hetkellä (ke 8.4.) sairaalahoidossa on noin 110 potilasta ja heistä tehohoidossa noin 40.

– Koronaviruspotilaiden hoitoa jatketaan myös muissa Husin sairaaloissa. Otamme Kirurgisen sairaalan osastot nyt käyttöön helpottaaksemme muiden sairaaloiden tilannetta ja varaudumme siihen, että sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä lisääntyy lähipäivinä, sanoo lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.