Koronavirusepidemia on hidastunut vielä entisestään verrattuna edellisten kahden viikon tilanteeseen, selviää THL:n 17.6. julkaisemasta arviosta. Viikoittain tartuntatautirekisteriin ilmoitettavat tapausmäärät ovat edelleen jatkaneet laskuaan.

Muiden kuin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella uusia tapauksia on todettu vain hyvin vähän. Myös Husin alueella uusien tapausten määrä on puolittunut edelliseen viikkoon verrattuna.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut kahden viikon takaisesta lisää. Yliopistosairaaloiden erityisvastuualueilla covid-19 sairaalahoidon tilanne on erittäin rauhallinen. Tehohoidon kapasiteetti ei ole epidemian aikana missään vaiheessa ylittynyt.

Laboratorioiden koronaviruksen testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Viimeisellä seurantajaksolla (8.–14.6.) koronavirustestejä on tehty vähemmän kuin edeltävillä viikoilla. Positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on hieman laskenut.

Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Testiin hakeutuminen hyvin matalalla kynnyksellä on tärkeää. Testauksen avulla voidaan selvittää tartuntalähteitä ja -ketjuja ja estää jatkotartuntoja.

Koronavirustaudista parantuneita arvioidaan Suomessa olevan noin 6 400.

Koska epidemiatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, erillisen tehohoidon viikkoraportin julkaiseminen on päättynyt toistaiseksi 11.6. alkaen. Tehohoidon potilasmäärä sisältyy jatkossa THL:n viikoittaiseen tilannearvioraporttiin.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.