Useat Barcelonan MWC:n (Mobile World Congress) näytteilleasettajat ovat peruneet osallistumisiaan tapahtumaan.

Muun muassa kiinalainen ZTE sekä eteläkorealainen LG ovat ilmoittaneet peruvansa osallistumisensa. Viikonloppuna joukkoon liittyivät myös Amazon, Nvidia, Sony ja Ericsson.

Myös tapahtumajärjestäjä on reagoinut tartuntariskeihin. Hygieniaa parannetaan, kättely kielletään, kiinalaisten pääsyä rajoitetaan, ihmisiltä vaaditaan vakuuttelua terveydentilastaan ja myös kuumemittaukset on aiottu ottaa käyttöön.

Messujärjestäjä GSMA ilmoitti näistä toimista viikonvaihteessa, mutta sen jälkeenkin näytteilleasettajien perumiset ovat jatkuneet. Nyt näyttää olevan vaarassa koko tapahtuman järjestäminen tänä vuonna.

Muun muassa Android Authority kirjoittaa, että messujärjestäjät päättävät tämän viikon perjantaina, perutaanko MWC tykkänään. Tieto on alkujaan peräisin espanjalaismediasta.

Android Authority kysyi asiasta GSMA:lta. ”Emme kommentoi sisäisiä kokouksiamme”, kuului vastaus. Jättitapahtuman peruminen olisi raskas isku GSMA:lle.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.