Kiinalainen autonvalmistaja Geely ryhtyy elvyttämään koronaviruksen hyydyttämää autokauppaa.

Yhtiö tarjoaa verkkosivuillaan reaaliaikaista myyntipalvelua, jossa verkosta hankittu auto toimitetaan suoraan asiakkaan kotiovelle, uutistoimisto Reuters kertoo. Myös Tesla, BMW ja Mercedes-Benz ovat viime viikkojen kuluessa siirtäneet myyntiponnistuksiaan voimakkaasti verkon puolelle.

Geelyn tiedotteen mukaan asiakkaat voivat suunnitella ja tilata mieleisensä ajoneuvon yhtiön verkkosivuilla. Myös koeajoja järjestetään siten, että asiakas saa haluamansa auton kotiovelleen.

Geelyn edustaja Victor Yang kertoi, että reaaliaikainen verkkokauppa tarjoaa autonvalmistajille suoran yhteyden asiakkaisiinsa. Tämä voi myös tulevaisuudessa hyödyttää verkon kautta tapahtuvan asioinnin kehittämistä.

Koronaviruksen aiheuttama epidemia on iskenyt syvälle Kiinan autokaupan ytimeen. Viranomaisten kehotukset välttää julkisia paikkoja on karkottanut asiakkaat myös autoliikkeiden myyntilattioilta.

Helmikuun kahden ensimmäisen viikon kuluessa Kiinan autokauppa romahti peräti 92 prosentilla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Geely on aiemminkin harjoittanut autojen verkkokauppaa, mutta tämä on tapahtunut yhteistyössä Tmall, JD.com ja Suning.comin kaltaisten alustayhtiöiden kanssa. Nyt yhtiö tarjoaa ensimmäistä kertaa reaaliaikaisia myyntipalveluita omien verkkosivujensa välityksellä.

Tunnetuimpiin kiinalaisiin autonvalmistajiin lukeutuva Geely kertoi autotuotantonsa pudonneen tällä hetkellä noin kolmannekseen helmikuun normaalista tuotantovolyymistä. Kuun loppuun mennessä noin 90 prosenttia yhtiön työntekijöistä palaa kuitenkin sorvin ääreen.

Yhtiö kertoo myös hankkineensa hengityssuojaimia työntekijöilleen ja myyntiketjunsa edustajille.

Kiinan autonvalmistajien kattojärjestö CAAM arvioi, että maan autokappa hyytyy kymmenellä prosentilla vuoden ensipuoliskolla ja viidellä prosentilla koko vuoden aikana - tämä ehdolla, että koronaepidemia saadaan tehokkaasti eristettyä huhtikuun alkuun mennessä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.