Koronatartuntojen viikoittainen määrä on noussut selkeästi, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n hybridistrategian seurantaraportista.

Viime viikolla, eli 3.–9. elokuuta, Suomessa todettiin 139 uutta koronatartuntaa. Toissa viikolla tapauksia todettiin 74 ja sitä edeltävällä 51.

Uusia tartuntoja on todettu aiempaa enemmän erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla, jossa tartuntojen määrä on edellisviikosta lähes kaksinkertaistunut.

Viime viikon tapausten perusteella laskettu ilmaantuvuusluku on 2,5 ja R0-tartuttavuusluku 90 prosentin todennäköisyydellä 1,2–1,6.

Ilmaantuvuus tarkoittaa viikon aikana todettuja tapauksia 100 000 asukasta kohden. Tartuttavuusluku puolestaan kertoo, kuinka monta ihmistä yksi tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa. Kun tartuttavuusluku on yli 1, epidemia kasvaa.

Tiedotteessaan THL toteaa, että tartuntojen määrä on valtakunnallisesti edelleen kohtalaisen pieni. Tartuntamäärien lasku pysähtyi Suomessa heinäkuun puolivälissä ja on sen jälkeen kääntynyt nousuun.