Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tiedottanut, että Koronavilkku sovellus on tänään 20. huhtikuuta saanut uuden päivitysversion. Päivityksen yhteydessä sovellus saa merkittäviä muutoksia, minkä lisäksi iPhone-käyttäjät joutuvat manuaalisesti ottamaan käyttöön sovelluksen ilmoitukset.

Ilmoitusten ottaminen käyttöön vie vain hetken. Päivityksen jälkeen käyttäjän tulee varmistaa, että sovelluksen kotinäkymässä on teksti ”Koronavilkku käytössä”.

Muista päivittää. Kuva Koronavilkku-sovelluksesta iOS-puhelimella päivityksen jälkeen. Käyttäjää kehotetaan ottamaan sovelluksen ilmoitukset käyttöön.

Mikäli näin ei ole, ruudulla lukee ”ilmoitukset eivät ole käytössä”. Tällöin käyttäjän on painettava punaisella pohjalla olevaa ”ota käyttöön” -painiketta. Näin Koronavilkku voi ilmoittaa mahdollisista altistumisista.

Vastaavaa prosessia ei vaadita Android-käyttäjiltä.

”Päivityksen jälkeen Koronavilkku siirtyy hyödyntämään altistumisilmoitusjärjestelmän uutta versiota. Uusi versio parantaa mahdollisten altistumisten tunnistamisen tarkkuutta”, THL:n tiedotteessa kerrotaan.

”Toisena muutoksena yksittäisen kohtaamisen arvioimisen sijaan sovellus laskee jatkossa saman vuorokauden aikana tapahtuneiden kohtaamisten yhteenlaskettua riskiä. Lisäksi altistumisilmoitusten toimittaminen nopeutuu, kun tietoja voidaan jatkossa toimittaa kuudesti päivässä.”

Toistaiseksi päivitys on saapunut ainoastaan Google Play- sekä Applen App Store -sovelluskauppaan. Huawein AppGalleryssa päivitys julkaistaan myöhemmin.