Applen iPhone-käyttäjillä, jotka eivät ehtineet ladata puhelimeensa iOS 13.5-käyttöjärjestelmää, voi tulla ongelmia Koronavilkku-sovelluksen lataamisessa.

Sovellusta ei voi ladata sitä aiempaan käyttöjärjestelmään, ja jos nyt päivittää käyttöjärjestelmänsä, se hyppää suoraan eilen julkaistuun iOS 13.7-versioon. Tässä versiossa useammalla kuin yhdellä Koronavilkun lataajalla on ollut ongelmia saada altistumisilmoitukset käyttöön.

Eräs käyttäjä kysyi asiaa tänä aamuna Koronainfon chatista.

Asiakaspalvelija neuvoi näin:

"Avuksi iOS 13.7 beta käyttäjille on, kun asentaa Saksan CWA korona-appin, niin sen jälkeen Koronavilkku alkaa toimia. Kyseessä on Applen beta-versiossa oleva vika.”

Tosin kyse ei ole betaversiosta vaan käyttöjärjestelmästä, johon Apple automaattisesti päivittää puhelimen.

Kyseinen käyttäjä kokeili ladata Saksan Corona-Warn-App-nimisen korona-altistussovelluksen, ja totta: ongelma poistui, Koronavilkku alkoi toimia.

THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo puhelimessa kuulevansa ongelmista 13.7-käyttöjärjestelmän kanssa nyt toista kertaa ja alkavansa selvittää, mistä on kyse.

Yrttiaho kertoo, että he ovat olleet myös Appleen yhteydessä ja että Applelta on tulossa piakkoin uusi käyttöjärjestelmäpäivitys.

Koronainfon chatin tarjoamasta purkkaratkaisustakin hän on kuullut.

– Tällainen kiertotie meille raportoitiin tuolla, mutta tämähän ei missään nimessä ole sellainen jota meidän pitäisi tarjota kenellekään, että lataa naapurimaan vastaava sovellus, Yrttiaho sanoo.

Hän lupaa selvitystä asiaan piakkoin.

– Yritän laittaa tuonne vahvistuksen, että saa kaikkialle mahdollisimman laajasti tiedon, jos siellä on joku asia mikä pitää tehdä. Ja joka on mielellään jotain muuta kuin Corona-Warn-Appin tai [Viron sovelluksen] HOIA:n asennus omaan puhelimeen tämän lisäksi.

Lue lisää: