Pirkanmaalla Taysissa sairaalahoidon tarve on edellisviikkojen tasolla. Testeissä todettujen tartuntojen määrä on laskusuuntainen, joskin testien kohdennus on vähentänyt testattavien määrää.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla uusia koronatartuntoja yhteensä 3976. Fimlabin koronatesteissä käyneistä joka toisella todettiin koronatartunta.

Rokottautumisessa ei ole nähtävissä suuria muutoksia viime viikkoihin nähden. Yhden koronarokotteen on ottanut jo lähes 90 prosenttia, kaksi rokotetta noin 87 prosenttia ja kolme rokotetta yli puolet 18 vuotta täyttäneistä.

Maskien käytössä parannettavaa

Maskien käyttöä suositellaan edelleen laajasti julkisilla paikoilla. Yleisötapahtumissa järjestäjien on valvottava käyttöä. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kertoo, että esimerkiksi urheilutapahtumissa maskeja ei juurikaan käytetä.

Penkkaritapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäväksi, jotta abiturientit pystyisivät osallistumaan kirjoituksiin terveinä.

Tehohoidossa rokottamattomia

Pohjanmaalla annetaan tällä hetkellä ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokoteannoksia. Rokotetta tarjotaan kaikille viisi vuotta täyttäneille.

”Rokotteita on tällä hetkellä hyvin tarjolla. Rokote vähentää merkittävästi vakavan sairastumisen riskiä ja sairaalahoidon tarvetta”, Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Marina Kinnunen sanoo.

Sairaala- ja erityisesti tehohoitoa tarvitsevista valtaosa on rokottamattomia. Kolmannen rokoteannoksen voi käydä ottamassa, kun toisesta rokotteesta on kulunut neljä kuukautta.

Eristysaika lyheni

Pohjanmaan koronatilanne vakaa.

”Tilanne on hyvin hallinnassa, eikä sairaalahoidon tarve vaikuta muuhun toimintaan”, Kinnunen sanoo.

Koronaa sairastavan eristysaika on Pohjanmaalla lyhennetty viiteen vuorokauteen. Karanteenipäätöksiä tehdään lähinnä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle. Viralliseen koronatestiin ei tarvitse hakeutua, ellei erikseen tarvitse todistusta sairastetusta koronataudista esimerkiksi ansionmenetyksen vuoksi.

Lue seuraavaksi: