Mehiläinen on rakentanut OmaMehiläiseen sähköisen alkuselvityksen COVID-19-tartuntojen tartuntaketjujen jäljittämiseksi. Mehiläinen toimittaa tartuntalähde- ja altistustiedot kunnille ja sairaanhoitopiireille heidän työtään sujuvoittamaan.

Mehiläinen on mukana selvittämässä koronapositiivisten tartuntaketjuja ja mahdollisia tartunnoille altistuneita. Työtä tehdään OmaMehiläiseen rakennetun sähköisen alkuselvityksen sekä erillisen hoitajista koostuvan tiimin avulla.

– Selvitämme sairastuneelta mahdollista tartunnan lähdettä sekä altistuneiden tietoja sähköisesti sekä haastattelulla. Kokoamme tiedot, jotta kuntien tai sairaanhoitopiirien tehtävänä oleva yhteydenotto altistuneisiin ja karanteenipäätösten tekeminen olisi mahdollisimman sujuvaa, kertoo Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf tiedotteessa.

Noin kaksi sataa potilasta käsittävän dataotoksen perustella vaikuttaa siltä, että hieman yli puolet sairastuneista pystyy tunnistamaan mahdollisen tartunnan lähteen.

– Näistä kaksi kolmasosaa liittyy tilanteisiin, joissa sairastuneella on ollut yhteys henkilöön, jolla on todettu koronavirus. Muita syitä ovat olleet erityisesti matkat joko ulkomaille tai Suomessa.

Mehiläisessä koronatestissä asioineet potilaat näkevät testin tuloksen OmaMehiläisestä välittömästi vastauksen valmistuttua. Lisäksi kaikkiin Mehiläisessä positiivisen näytteen antaneisiin potilaisiin otetaan puhelimitse yhteyttä. Puhelussa varmistetaan ohjeet kotona pysymiseen sekä kartoitetaan tartunnan lähdettä sekä mahdollisia altistuneita. Läpi käydään myös se, että kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee virallisen päätöksen eristyksestä tai karanteenista.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.