Koronaepidemia on vaikeutunut Turussa merkittävästi. Koronatartunnat ovat rajussa nousussa, ja tartuntamäärien kasvun vaikutukset näkyvät jo selvästi terveydenhuollon palveluissa.

Tartuntojen jäljitystyö, koronarokotukset, koronapotilaiden hoito ja terveysasemien infektiovastaanotot ovat tällä hetkellä niitä kriittisiä toimintoja, jotka on turvattava epidemiatilanteen vaikeutuessa. Tästä syystä Runosmäen terveysaseman henkilöstö siirretään kokonaisuudessaan kahdeksi viikoksi kriittiseen koronatyöhön, muun muassa tartunnanjäljitystyöhön. Runosmäen terveysaseman kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat ohjataan perjantaista 19.3. alkaen kahden viikon ajaksi Kirkkotien ja Keskustan terveysasemille sekä Tyks Akuuttiin. Aikavälille 19.3.–2.4. varatut kiireettömät vastaanottoajat pyritään siirtämään noin kuukaudella eteenpäin.

– Turun koronatilanne muuttuu koko ajan huonommaksi. Tartuntoja tulee päivittäin niin paljon, että emme saa enää koronaan liittyviä kriittisiä terveydenhuollon toimia turvattua muutoin kuin siirtämällä omaa henkilökuntaamme koronatyöhön sen lisäksi, että rekrytoimme koko ajan lisää työntekijöitä. Jäljitystyö ja rokotukset ovat tällä hetkellä niitä asioita, jotka meidän on pakko turvata, toimialajohtaja Riitta Liuksa sanoo tiedotteessa.

Turun kaupungin terveysasemien puhelinpalvelut (terveysasemien ajanvaraus, koronaneuvontapuhelin ja koronarokotuspuhelin) ovat ruuhkautuneet pahoin.

Puheluruuhkaa lisäävät osaltaan muun muassa koronarokotuksiin liittyvät tiedustelut sekä henkilöstövaje, kun henkilökuntaa on siirtynyt Messukeskuksen rokotuksiin sekä tartunnanjäljitystehtäviin.

Runosmäen terveysaseman henkilöstön siirtyminen koronatyöhön vaikeuttaa osaltaan puhelinpalveluiden ruuhkaa entisestään.

Lue myös: