Apple julkaisi maaliskuun lopulla koronavirustartuntaa arvioivan verkkosivuston ja sovelluksen. Ne sisältävät Applen mukaan luotettavista lähteistä kerättyä ajantasaista tietoa koronaviruksesta.

Kummassakin on käytössä myös seulontatyökalu, jonka avulla käyttäjät voivat selvittää, miten taudin kanssa kannattaa toimia, yhtiö kertoo. Työkalu pyytää käyttäjää vastaamaan kysymyksiin, jotka liittyvät käyttäjän tai hänen läheisensä kokemiin oireisiin, matkustamiseen ja kontakteihin.

Seulontatyökalu on kehitetty yhdessä Yhdysvaltojen tautikeskuksen, hätätilaviraston ja Valkoisen talon kanssa. Apple vakuuttaa, että työkalu sisältää vahvan suojauksen ja että vastauksia ei jaeta Applen tai tautikeskuksen kanssa, saati sitten myydä kolmansille osapuolille.

Seulontatyökalu ja siihen liittyvien yhteistyötahojen suhde on kuitenkin herättänyt kysymyksiä tietosuojasta Yhdysvaltain senaatissa. Senaatti lähesty aiemmin Applea kirjeellä, jossa peräsi lisätietoja yksityisyydensuojan varmistamisesta.

Teknolehti The Verge uutisoi maanantaina, että Apple on nyt vastannut tähän kirjeeseen ja sen sisältämiin kysymyksiin.

Kirjeessä paljastetaan esimerkiksi uutta tietoa Applen ja Yhdysvaltain terveys- ja sosiaaliministeriön välisestä sopimuksesta. Sopimuksen ehdoissa kerrotaan mainittavan, että tunnistettavien henkilötietojen jakaminen ei ole sallittua Yhdysvaltojen tautikeskuksen kanssa.

Robert Menendez, yksi senaatin jäsenistä, kertoo The Vergelle olevansa tyytyväinen Applen avoimiin vastauksiin.

– Toivon, että Yhdysvaltain terveys- ja sosiaaliministeriö ja koko Trumpin hallinto noudattavat samankaltaisia ​​toimia avoimuuden lisäämiseksi, ja esimerkiksi julkaisevat kaikki sopimukset, jotka ovat allekirjoittaneet Applen kaltaisten teknologiayritysten kanssa, Mendez sanoo.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.