Uudenmaan kuntien yhteinen itsepalveluperiaatteella toimiva koronarokotusten ajanvaraus on avattu osoitteessa koronarokotusaika.fi. Nettiajanvarauksen lisäksi rokotusajan voi varata kunnista puhelimitse.

Kronarokotusaika.fi -sivustolla kerrotaan palvelusta ja ohjataan rokotusvuorossa olevat asukkaat ja sote-ammattilaiset käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen vahvaan tunnistautumiseen. Se tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tämän jälkeen täytetään seulonta- ja esitietolomake, jolla varmistetaan, että henkilö kuuluu kyseisellä hetkellä rokotettavien ryhmään. Tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen ajanvarauksen.

Kuntien sote-ammattilaiset varaavat rokotusajan asiakkaan puolesta samassa ajanvarauspalvelussa esimerkiksi puhelinpalvelussa.

LUE MITEN HELSINKI JA ESPOO JAKAVAT KORONAROKOTUSAIKOJA:

Koronavirusrokotukset toteutetaan vaiheittain. Nyt alkuvaiheessa voi varata ajan ensimmäisen rokoteannoksen antamiseen. Ajanvaraus toisen rokoteannoksen antamiseen varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa voi varata ajat suoraan molemmille rokotuskerroille.

Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat. Kunnissa noudatetaan yhteneväistä rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään esitykseen.

Osa Uudenmaan kunnista aloittaa asukkaiden rokotukset tänä vuonna 80 vuotta täyttävistä ja vanhemmista, osa aloittaa rokotukset tänä vuonna 85 vuotta täyttävistä ja tätä vanhemmista. Ensimmäisessä vaiheessa rokotettavien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset jatkuvat edelleen.

Useat kunnat lähettävät tietoa rokotusmahdollisuudesta myös kirjeitse.

Koronarokotusaika.fi-sivustolle on koottu linkit kaikkien Uudenmaan kuntien koronarokotussivuille. Kuntien sivuilta löytyy tietoa siitä, ketkä ovat kyseisessä kunnassa rokotusvuorossa, kunnan rokotuspisteet sekä puhelinpalvelun yhteystiedot.

Kunnat tiedottavat rokotuksista omissa kanavissaan, ja useat kunnat lähettävät tietoa rokotusmahdollisuudesta myös kirjeitse.