Heinäkuussa maahan saapuvat rokotemäärät ovat aiemmin arvioitua suurempia, kertoo THL.

Viikoilla 27 ja 28 saapuu arviolta 252 000 rokoteannosta.

Esimerkiksi kesäkuun puolivälissä arvioitu määrä oli yli 10 000 annosta vähemmän, noin 240 000 annosta.

– Moderna siirtää rokotteiden toimituksia ja tämän takia heinäkuussa saamme odotettua enemmän rokotteita maahan, THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut noin 3,2 miljoonaa ihmistä Suomessa. Vähintään kerran on siis rokotettu noin 57 prosenttia koko väestöstä.

Toisen koronarokoteannoksen eli täyden koronarokotussarjan on saanut noin 17 prosenttia koko väestöstä eli noin 916 000 ihmistä.

– Kesänkin aikana on tärkeätä muistaa ottaa rokotus, kun on oma rokotusvuoro. Jos toinen rokotuskerta osuu kesään, kannattaa tämä huomioida kesän suunnittelussa. Lähtökohtaisesti rokotus täytyy ottaa omassa kotikunnassa, Kontio sanoo.

50–59-vuotiaiden ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus nousi viime viikolla lähes 90 prosenttiin.

Tällä hetkellä 40–49-vuotiaista 70 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 30–39-vuotiasta puolet on rokotettu ensimmäisen kerran.

– Samalla toisen annoksen rokotukset ovat edenneet hyvin ja 70–79-vuotiaista toisen annoksen onkin saanut jo 70 prosenttia. Toisen annoksen ottaminen on tärkeää, jotta rokotettu saa parhaan mahdollinen suojan varsinkin nyt, kun Delta-virusmuunnosta on liikkeellä aiempaa enemmän, Kontio kertoo.

LUE MYÖS: