Italialainen lääkäri, joka sai rokotteen koronavirusta vastaan noin viikko sitten, on todettu covid-positiiviseksi. Asiasta kertoo uutistoimisto Ansa.

Italialaistietojen mukaan lääkäri oli yksi ensimmäisistä Sisiliassa rokotetuista. Hän joutui koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoon lauantaina.

Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta THL:ää vastaavan italialaisen ISS:n johtaja Franco Locatelli korostaa, että Euroopassa käytössä olevaa Pfizerin ja BioNtechin rokotetta täytyy antaa kaksi annosta ennen kuin se takaa immuniteetin koronavirusta vastaan.

– Kliinisten tutkimusten ja tieteellisten artikkelien mukaan on mahdollista, että vain ensimmäisen rokoteannoksen saanut voi sairastua. On täysin selvää, että tarvitaan kaksi annosta. Tämän vuoksi olemme kehottaneet ihmisiä vastuullisuuteen ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hän kommentoi italialaismedialle.

The Guardianin mukaan brittiviranomaiset harkitsevat toisen rokoteannoksen antamista vasta 12 viikon kuluttua, jotta ensimmäinen rokote saataisiin ensi annettua mahdollisimman monelle.

Pfizerin ja BioNtechin rokotteen toinen annos suositellaan annettavaksi kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.