Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri ja savonlinnalainen jääkiekkojoukkue SaPKo järjestävät koronarokotustempauksen SaPKon kotipelissä lauantaina. Koronarokotuksen voi saada SaPKon kotipelin yhteydessä Talvisalon jäähallissa lauantaina 2.10.2021.

Sosteri pyrkii tempauksella herättelemään erityisesti 20–29-vuotiaita alueen asukkaita.

Koronarokotuksen voi saada lauantaina 2.10.2021 klo 15.30–18.30 SaPKon kotipelin yhteydessä Mediatili Areenalla Talvisalossa. Rokotuksia annetaan 1,5 tunnin ajan ennen ottelun alkua sekä ensimmäisellä väliajalla.

"Toivomme, että näin tavoittaisimme mahdollisimman paljon rokottamattomia, kun rokotteen saa vaivattomasti ottelun yhteydessä”, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

"Tempauksen mahdollistaminen on vahva viesti myös SaPKolta. Tavoitteena on, että koronaturvallisia tapahtumia pystyttäisiin jatkossa järjestämään”, hän jatkaa.

20–29-vuotiaat ovat ottaneet rokotteita muita ikäryhmiä hitaammin

Lähes 86 % yli 12-vuotiaasta väestöstä on saanut Sosterissa ensimmäisen koronarokotteensa ja 70 % toisen rokotteen. Ikäryhmien rokotuskattavuudessa on kuitenkin suuria eroja.

"Tällä hetkellä Sosterin alueella 20–29-vuotiaiden ikäryhmästä alle 70 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksensa. Tämä ikäryhmä on ottanut rokotteita muita ikäryhmiä hitaammin”, infektiolääkäri Eija Ruotsalainen kertoo tiedotteessa.

Sosteri kannustaakin erityisesti 20–29-vuotiaita huolehtimaan täydestä rokotussuojasta, sillä jokainen otettu rokotus on askel lähemmäksi rajoitusten purkua.

"Samalla, kun rokote suojaa itseä vakavalta koronavirustaudilta, se vähentää koronaviruksen tartuttavuutta muihin ihmisiin, jolloin tartuntaketjut eivät pääse niin nopeasti laajenemaan. Laumassa on voimaa niin pelikentällä kuin rokotekattavuudessakin”, Jaana Luukkonen kannustaa.

Kun yli 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi rokoteannosta tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat annokset, koronavirusepidemian vuoksi asetetuista valtakunnallisista rajoituksista voidaan Sosterin mukaan luopua.