Yhdysvallat on jälleen rikkonut ennätyksen uusien koronavirustartuntojen määrässä, uutisoi The New York Times. Eilisen aikana maassa todettiin yli 53 000 tartuntaa.

Kyseessä oli toinen peräkkäinen päivä, kun maassa todettiin yhden vuorokauden aikana yli 50 000 tartuntaa. Uusien tartuntojen määrä on kasvanut peräti 85 prosentilla kahden viikon takaisista lukemista. Tuolloin useat osavaltiot alkoivat hellittää sulkutoimenpiteitään.

– Mielestäni on hyvin selvää, että emme ole matkalla oikeaan suuntaan, totesi Yhdysvaltain allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci JAMAn haastettelussa eilen, kertoo CNN.

Aiemmin tällä viikolla Fauci varoitti, että uusien tartuntojen lukumäärä voi kivuta 100 000:een päivässä.

Uusi floridalaistutkimus on havainnut koronaviruksesta mahdollisen uuden mutaation, jonka ansiosta se tarttuu aiempaa herkemmin. Uutiset ovat erityisen huolestuttavia Yhdysvaltain itsenäisyyspäiväviikonlopun kynnyksellä, jolloin ihmiset lähtevät lomailemaan.

Presidentti Donald Trumpin hallinto on väittänyt viime viikkoina, että koronatartuntojen lukumäärän kasvu olisi seurausta aiempaa ahkerammasta testaamisesta.

Testausta valvova terveysministeriön virkamies Brett P. Giroir totesi The New York Timesin mukaan kuitenkin eilen kongressille, että kasvaneet tartuntaluvut johtuvat viruksen leviämisestä, eivät testauksen lisäämisestä.

– Ei ole kysymystäkään siitä, että mitä enemmän testataan, sitä enemmän tapauksia löydetään. Uskomme kuitenkin, että tässä on aidosti kyse tartuntamäärän kasvusta, sillä aiempaa suurempi prosenttiosuus tehdyistä testeistä on positiivisia.

Koko koronavirusepidemian aikana Yhdysvalloissa on todettu yli 2 700 000 tartuntaa, ja tauti on vaatinut maassa lähes 130 000 ihmisen hengen.