Terveyden ja hyvinvoinnin laitos siirtyi eilen kiirastorstaina päivittämään koronakarttaansa klo 12. Aikaisemmin sovelluksen tiedot on päivitetty klo 9.30.

Muutos mahdollistaa sen, että THL pystyy varmistamaan, että kaikki tartuntatautirekisteriin tulleet tiedot päivittyvät karttasovellukseen oikein.

THL:n verkkosivuilla oleva karttasovellus laboratoriovarmistetuista covid-19-tapauksista Suomessa löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.

Tiedot ovat haettavissa myös avoimen rajapinnan kautta omia verkkosivuja ja sovelluksia varten klo 12.

Karttasovelluksen tiedot laboratoriovarmistetuista koronatartunnoista perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Karttasovelluksen tiedot saattavat poiketa sairaanhoitopiirien itse ilmoittamista tiedoista muun muassa siksi, että sairaanhoitopiirit ilmoittavat kaikki alueellaan todetut tautitapaukset henkilön kotipaikasta riippumatta.

Tartuntatautirekisteriin tapaukset kirjataan henkilön asuinkunnan mukaan ja henkilön asuinkunnan mukaan ne näytetään myös koronakartalla.

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Suomen tapausmääriä voi tarkastella myös näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Testausmäärätiedot ovat tarkasteltavissa sairaanhoitopiireittäin.

Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä covid-19-tapausta. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Koronakarttasovelluksen tietosisältöä ja ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. THL:n julkaisema karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa. Koronakarttasovellusta on katsottu jo yli 2 miljoonaa kertaa.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.