Kansalaisten tarve koronaneuvontaan on selvästi lisääntynyt viime aikoina. Alkuviikosta kerrottiin, että Helsingin koronaneuvontapuhelin on pahasti ruuhkautunut, tänään saatiin samaa viestiä Turusta.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala tiedotti, että sekä terveysasemien ajanvarauspuhelimessa että koronaneuvontapuhelimessa on ruuhkaa.

Kaupungin koronaneuvontapuhelimeen tulee useita satoja puheluita päivässä. Päivittäinen puheluiden määrä on nyt samansuuruinen kuin maaliskuussa koronaepidemian alkuvaiheessa.

Koronaneuvontapuhelimeen ja terveysasemien ajanvaraukseen soitettaessa puhelu tallentuu järjestelmään 48 tunnin ajaksi.

– Pahoittelemme tilannetta. Jos et saa takaisinsoittoa 48 tunnin kuluessa yhteydenotostasi, soita uudelleen, kaupunki ohjeistaa.

Tilanteen uskotaan paranevan, sillä koronaneuvontapuhelimeen on tällä viikolla siirretty henkilökuntaa muista terveydenhuollon tehtävistä.

Helsingin koronapuhelimeen tulee nyt päivittäin suurin piirtein saman verran kuin aiemmin kesällä kertyi viikossa eli viitisensataa puhelua. Myös koronavirustestien näytteenotto on ruuhkautunut.

Tilannetta saattaa syksymmällä helpottaa muun muassa se, että Helsingin keskustaan avataan kaksi uutta näytteenottopistettä.