Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa nopeasti.

Virus leviää tällä hetkellä eniten omasta perhe- ja lähipiiristä. Lisäksi erityisesti Turun kouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa on runsaasti tartuntoja ja altistumisia, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Alueen koronapandemiaryhmä muistuttaa, että pienistäkin oireista tulisi ehdottomasti jäädä kotiin ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin.

Varsinais-Suomi on yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy leviämisvaihetta. Alueellinen koronapandemiaryhmä arvioi vaiheen kolmiportaisella asteikolla viikoittain.

Todetuista koronatapauksista pystytään maakunnan alueella selvittämään yli 70 prosenttia.

Koronatilanne on eri kunnissa hyvin erilainen. Suurimmissa kaupungeissa tapauksia on selvästi enemmän kuin pienissä kunnissa.

Varsinais-Suomen alueellinen koronapandemiaryhmä kannustaa kuntia tekemään päätöksiä maskien käytöstä kunnan epidemiologisen tilanteen mukaisesti.

Sairaalahoidon tarve on lisääntynyt. Tyksin sairaaloissa on nyt hoidossa yhdeksän koronapotilasta.

– Koronatapausmäärät ja sairauden ilmaantuvuusluku ovat kasvaneet merkittävästi kahdessa viikossa. Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on kaksinkertaistunut verrattuna aiempaan tarkastelujaksoon, sanoo Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ilmoittama ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on nyt kahden viikon (26.10.–8.11.) ajalta 62,9.

Viime viikon aikana (2.–8.11.) todettiin 147 uutta tartuntaa, joista 55 tapausta todettiin viikonlopun aikana.

Koronavirustapauksien kokonaismäärä sairaanhoitopiirin alueella on 8.11. mennessä 1 198 tapausta.