Terveystalon vahva vuosi sai vahvan päätöksen.

Terveysyhtiö Terveystalo teki vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä 34,8 miljoonan euron oikaistun liikevoiton 327,5 miljoonan euron liikevaihdolla. Vuotta aikaisemmin oikaistu liikevoitto oli 31,6 miljoonaa euroa ja liikevaihto 279,7 miljoonaa euroa.

Analyytikko-odotukset vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 29,7 miljoonan euron liiketulos 311,2 miljoonan euron liikevaihdolla.

Osakekohtaisen tulos oli 0,20 euroa, kun analyytikot odottivat 0,17 euroa. Ennuste on Vara Researchin keräämä kahdeksan analyytikon konsensus.

Yhtiö itse kertoo tuloksestaan niin sanotun ebita-tuloksen, joka on oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia.

Loka–joulukuussa se oli 41,9 miljoonaa euroa, kun analyytikot odottivat 38,7 miljoonaa euroa. Vuosi sitten ebita oli 39,3 miljoonaa euroa.

Osinkoa 0,28 euroa

Osinkoa yhtiö maksaa 0,28 euroa. Analyytikko-odotus oli 0,29 euroa osakkeelta. Viime vuonna osinkoa maksettiin 0,13 euroa kahdessa erässä eli yhteensä 0,26 euroa.

Koronaan liittyvät palvelut ovat vaikuttaneet positiivisesti Terveystalon liiketoimintaan jo muutaman vuoden ajan. Yhtiö odottaa palveluiden kysynnän jatkuvan hyvällä edelleen tasolla.

”Ennätyskorkea Covid-19-testausaktiviteetti kompensoi koko kvartaalin ajan jatkuneiden tarjonnan pullonkaulojen, sekä vuosineljänneksen lopussa osittain heikentyneen kysynnän vaikutuksia”, toimitusjohtaja Ville Iho sanoo tilinpäätöstiedotteessa.

Yhtiö kasvattanut digitaalista tarjontaansa

Fyysisiä vastaanottoja yhtiö on pyrkinyt kompensoimaan kasvattamalla digitaalista tarjontaansa. Terveystalon alustalla tehtiin miljoona asiakaskäyntiä vuodessa ja sillä on 1,7 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää.

”Tavoitteemme on edelleen vauhdittaa digitaalisen liiketoiminnan kasvua”, Iho sanoo.

”Ydinliiketoimintamme kysyntä on vahvaa, ja sitä ohjaavat useat tekijät, kuten patoutunut hoidon tarve sekä kasvava kiinnostus terveyteen ja hyvinvointiin”, hän jatkaa.

Terveystalo aloitti viime vuonna laajentumisen Ruotsiin ostamalla sieltä Feelgood-yhtiön.

”Näemme vahvaa kasvupotentiaalia sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta”, Iho kommentoi Ruotsin markkinaa.