Rauman telakkaa operoivat Rauma Marine Constructionsin eli RMC:n alihankintaketjussa on ilmennyt viime päivinä koronavirustartuntojen rypäs, yhtiö tiedottaa.

Tartuntoja ei ole havaittu yhtiön omilla työntekijöillä, mutta alihankkijoiden työntekijöillä tartuntojen määrä on viikonlopun ja alkuviikon aikana noussut yhteensä 47:ään. Viranomaiset ovat asettaneet kaikki tartunnoille altistuneet työntekijät 14 päivän karanteeniin, RMC kertoo. Muut verkostossa työskentelevät työntekijät testataan loppuviikon aikana.

Koronatestausta telakalla tiivistetään keskiviikosta eteenpäin. RMC tarjoaa terveysviranomaisille tilan, jossa useampi testausryhmä voi toimia yhtä aikaa. Kaikki RMC:n alihankkijoiden työntekijät, jotka eivät ole altistuneet testataan viranomaisten toimesta loppuviikon aikana. Myös testiin ohjaamisesta vastaavat terveysviranomaiset.

– Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti nyt esiin tulleisiin koronatartuntoihin, ja haluamme yhteistyössä viranomaisten kanssa saada tartuntaketjut kuriin. Omalta osaltamme haluamme korostaa viranomaisten ohjeiden ja hygienian tarkkaa noudattamista myös vapaa-ajalla, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo tiedotteessa.

– Vaikka RMC:n omilla työntekijöillä ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja, olemme tiukentaneet oman väkemme etätyösuosituksia. Telakalla on myös voimassa maskipakko, silloin kun se on työturvallisuusnäkökohdat huomioiden mahdollista.

Alihankkijat palaavat töihin karanteenin tai negatiivisen testituloksen jälkeen. Työt telakalla eivät RMC:n mukaan pysähdy, mutta verkoston työntekijöiden testauskierros aiheuttaa mahdollisia paikallisia työkatkoksia.

RMC rakentaa telakalla parhaillaan kahta matkustaja-autolauttaa, joiden tilaajina ovat Wasaline ja Tallink. Wasalinen Botnia-lautan on määrä valmistua loppukeväästä. Rauman telakka-alueen työntekijämäärä on tuotannossa kasvanut yli tuhanteen, kun se vuosi sitten oli noin 150. Yhtiön tilauskanta kasvoi viime vuonna noin kolmesta miljoonasta eurosta 1,04 miljardiin euroon.