Helsingin kaupunki hakee ratkaisua hankalaan yhtälöön: koronalta suojautuminen on vienyt monet yhteiset palvelut verkkoon, mutta kaikilla kaupunkilaisilla ei ole tietokonetta tai älypuhelinta, jolla konkreettisesta maailmasta kadonneisiin palveluihin pääsisi käsiksi.

Kaupungilla on tämän vuoksi Kontulan Kontupisteessä digiasiointipiste, mutta se on osoittautunut liiankin suosituksi.

Kaupunki avaa kasvaneen tarpeen vuoksi tänään perjantaina 15. toukokuuta Kallion virastotaloon uuden, väliaikaisen digiasiointipisteen. Se on kaikille avoin osoitteessa Toinen linja 4A, arkisin klo 9–16. Nyt avajaispäivänä toiminta käynnistyy tosin vasta klo 10.

Paikan asiakaskoneilla voi tarkistaa sähköpostit, täyttää lomakkeita, hakea tietoa, asioida verkossa sekä tarvittaessa skannata ja tulostaa. Asiakaskoneita on neljä ja niiden käyttöaika on 30 minuuttia kerrallaan, mikäli pisteessä on jonoa.

Paikalle voi saapua ilman ajanvarausta, ja mahdollinen jonotus hoidetaan turvaetäisyydet huomioiden. Väliaikainen piste toimii siihen asti, kunnes kirjastojen asiakaskoneet ovat jälleen käytössä.

Asiointipisteessä saa tarvittaessa opastusta kaupungin digitiimiläisiltä ja kirjastojen henkilökunnalta. Myös Kontupisteessä on paikalla digitukihenkilö.

Helsingin kaupunki tiedottaa myös, että koronavirustartuntaa epäilevä voi nyt tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin verkossa tekemällä oirekyselyn osoitteessa omaolo.fi.

– Oirekyselyn voi tehdä verkossa vuorokauden ympäri. Toki olen iloinen myös siitä, että ammattilaisiamme vapautuu ajanvarauksesta muihin tehtäviin, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Testiin voi hakeutua myös soittamalla koronavirusneuvontaan tai Päivystysapuun.

Koronavirus tartuntaan sopivia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, ripuli tai vatsakipu.

– Haluan kannustaa helsinkiläisiä, jotka kärsivät koronavirustartunnalle tyypillisistä oireista, hakeutumaan testiin, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo

Verkon kautta varattavia koronavirustestejä tehdään kulttuuritalo Stoassa Itäkeskuksessa, Turunlinnantie 1, Työväenopiston tiloissa. Stoan näytteenotto palvelee arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 12-16.

Vartija päästää asiakkaat sisään näytteenottoon.

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset, lääkärin arviota vaativat potilaat, ohjataan koronaterveysasemille Laaksoon tai Malmille. Muilla terveysasemilla ei hoideta hengitystieoireisia.