Nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa on käyty tänä vuonna yli 21 000 keskustelua, mikä on enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Nuoret hakevat apua erityisesti omaan pahaan oloon, ihmissuhdeongelmiin, arjessa selviytymisen haasteisiin sekä itsetuhoisiin ajatuksiin.

Lisääntynyt avuntarve johtuu poikkeuksellisesta keväästä. Koronan takia lukuisat nuorten lähipalvelut jouduttiin keskeyttämään.

Tammi–elokuun aikana Sekasin-chattiin tuli yhteydenottoja yli 90 000. Se on yli 22 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Yhä useampi nuori hakee apua itsetuhoisiin ajatuksiin. Yhteydenotot ovat myös olleet aiempaa vakavampia, sanoo Mieli ry:n verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelainen tiedotteessa.

Poikkeusolot näkyivät Sekasin-chatissa lisääntyneenä avun tarpeena, mutta myös lisääntyneinä päivystäjämäärinä useiden toimijoiden siirryttyä verkkoon.

Keväällä päivystämässä oli järjestöjä, kaupunkien nuorisopalveluja sekä seurakuntia, yhteensä yli 60 organisaatiota.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminnan johtajan Leena Suurpään mukaan kevään aikana koulutettiin noin 300 ammattilaista ja 250 vapaaehtoista toimimaan nuorten tukena Sekasin-chatin päivystäjinä.

Sekasin-chat tarjoaa nuorille anonyymia matalan kynnyksen keskusteluapua erilaisissa elämäntilanteissa. Chat on auki joka päivä, myös iltaisin.

Se toteutetaan järjestöjen yhteistyönä, ja sen koordinoinnista vastaavat Mieli Suomen Mielenterveys ry ja Punainen Risti.

Lue lisää:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti?

Kirjautumalla tästä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.