Sairaanhoitajaliitto on avannut WhatsApp-numeron, johon suomalaiset voivat lähettää ääniviestinä kannustuksiaan sairaanhoitajille. WhatsApp-numero on 044 529 0032 ja siihen lähetettävien ääniviestien enimmäispituus on 10 sekuntia.

Tukiviestejä välitetään sairaanhoitajille liiton omia kanavia pitkin, ja niitä julkaistaan myös radiossa.

– On ollut ilahduttavaa nähdä, miten paljon hoitajien haastava tilanne herättää myötätuntoa ihmisissä. Siksi tahdoimme tarjota sen osoittamiseen tällaisen suoran kanavan, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

#SairaanhoitajilleKiitos-kampanjassa on mukana Radiomedia, joka tarjoaa ilmaista mainosaikaa terveisien välittämiseen.

Terveisiä sairaanhoitajille voi lähettää myös Sairaanhoitajaliiton sosiaalisen median kanavissa.

– Kannustamista tärkeämpää on toki se, että sairaanhoitajien – ja tietysti myös muun hoitohenkilöstön – turvallisuudesta huolehditaan. Tärkeää olisi myös saada alan työolot ja palkkaus kestävälle pohjalle. Sosiaalisten kontaktien välttämisen lisäksi positiivisten terveisten lähettäminen on kuitenkin asia, jonka jokainen meistä voi tehdä tässä tilanteessa, Hahtela sanoo.

Vaikka sairaanhoitajat ovat korvaamattomia, ei mikään ammattiryhmä ratkaise yksin koronakriisiä. Yhtä lailla siivous- ja muu hoitotyötä tukevaa työtä tekevä henkilökunta, varhaiskasvatuksen työntekijät, opettajat ja monet muut ammattiryhmät pitävät huolen siitä, että Suomi palaa raiteilleen mahdollisimman pienin vahingoin, mahdollisimman nopeasti, Sairaanhoitajaliitto tiedottaa.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.