Markkinatutkimuksia tekevä brittiläinen Ipsos Mori -yhtiö paljasti jotain perin inhimillistä meistä ihmisistä online-tutkimuksessaan, jonka se toteutti 12.-13. tammikuuta.

Yhtiö kysyi 1 054 aikuiselta britiltä käsitystä siitä, miten hyvin he itse noudattavat hallituksen määräämiä rajoituksia koronaepidemian taltuttamiseksi ja miten hyvin he arvelevat muiden brittien asiassa toimivan.

Yllättäen selvä enemmistö vastaajista osoittautui tunnollisemmaksi koronalta suojautujaksi kuin muut ihmiset: 47 prosenttia vastaajista noudatti itse ohjeita täydellisesti. Muista vain 4 prosentin arveltiin suoriutuvan tehtävästä täysin pistein.

Melkein koko ajan ohjeita noudatti vastaajista mielestään 31 prosenttia, mutta he arvioivat, että vain 7 prosenttia muista kansalaisista ylti näin hyvään suoritukseen.

– Suurin osa omasta mielestään keskimäristä parempia autokuskeja, kommentoi kyselyn tulosta Twitterissä professori Kari Tikkinen.

Tikkinen näki tutkimuksessa yhteyden toiseen kiperään kysymykseen, hoitosuosituksia laativien lääkärien taloudellisten sidonnaisuuksien vaikutukseen työssä.

– Evidenssiä erityisesti siitä, että lääkärit kokevat, että sidonnaisuudet vaikuttavat muihin, mutta ei läheskään niin paljon omaan toimintaan, hän kommentoi twiitistä syntyneessä keskustelussa.