Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ja Siun Soten yhteinen yritys, Järvi-Suomen Terveys Oy, käynnistää toimintaansa ja hakee yhtiölle toimitusjohtajaa.

Yhtiön tavoitteena on vahvistaa omistajakuntayhtymien asemaa monipuolisina hoitojen tarjoajina ja osaamiskeskuksina. Lääkäreille ja muille sote-alan asiantuntijoille yhtiö tarjoaa mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sekä työmahdollisuuksia yritystyyppisellä mallilla.

– Odotan potilaiden ja ammattilaisten liikkuvan aluksi nykyistä jonkin verran enemmän keskussairaaloidemme välillä ja vähemmän alueiltamme ulos, sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen tiedotteessa.

Yhtiön tavoitteena on tiivistää Keski-Suomen Sairaala Novan sekä Mikkelin ja Joensuun keskussairaaloiden välistä yhteistyötä.

– Aluksi tavoittelemme muutaman miljoonan vuosittaisia liikevaihtoja ja sitä, että osakeyhtiö voisi jo muutamien vuosien aikana olla merkittävä toimija Suomessa, Kinnunen sanoo.

Uusia asiakkaita tavoitellaan muun muassa kuntayhtymien alueen kausiasujista. Yhtiö pyrkii hankkimaan omistajakuntayhtymiensä asiakkaiksi potilaita myös muista sairaanhoitopiireistä.

Toiminnassa on tarkoitus aluksi keskittyä vaativiin hoitoihin, kuten esimerkiksi gastro-, orto-, trauma- ja urologiakirurgiaan, mutta myös muiden hoitojen tarjoaminen yhtiön kautta on mahdollista.

– Etäpalveluiden tarve on asiaa valmisteltaessa tunnistettu ennen kaikkea psykiatrian, geriatrian ja perusterveydenhuollon alueilla, yhtiön valmistelua koordinoinut Essoten muutosjohtaja Sami Sipilä sanoo tiedotteessa.