Hus on päättänyt aloittaa kolmannen koronarokotekierroksen antamisen välittömästi. Päätös tehtiin yhdessä kuntien kanssa Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä.

Syy päätökseen on se, että rokote-erä on vanhenemassa. Aloittamalla rokotukset tämä erä saadaan hyödynnettyä.

Kolmansia annoksia aletaan jakaa niille immuunipuutteisille henkilöille, jotka pystytään tavoittamaan riittävän nopeasti. Lisäksi rokotteita annetaan koronaviruspotilaita hoitavalle sote-henkilöstölle, joka sai rokotteen ensimmäiset annokset kolmen viikon väliajalla vuoden alussa.

”Kolmannen rokotuskierroksen käynnistäminen ennen asetuksen voimaan tuloa on poikkeuksellista, mutta katsoimme, että rokotteiden vanheneminen on riittävä peruste tähän ratkaisuun. Olemme olleet yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön ja saaneet suullisen luvan”, kertoo tiedotteessa alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Jari Petäjä.

Hus kertoo tehneensä aktiivisesti töitä vanhenemassa olevan rokote-erän hyödyntämiseksi ensimmäisinä ja toisina rokoteannoksina. Rokotteita on tarjottu kunnille, yksityisille terveyspalvelujen tuottajille ja puolustusvoimille. Osa rokotteista onkin saatu jaettua kuntiin, mutta edelleen Hus Apteekin varastossa on noin 15 000 Modernan koronavirusrokotetta, jonka viimeinen käyttöpäivä on 22.9.2021.

Husissa toivotaan pikaista päätöstä kolmannen rokotuskierroksen käynnistämisestä, jotta rokotuksia voidaan tämän rokote-erän käytön jälkeen jatkaa. Rokotteiden saatavuus on Uudellamaalla erinomainen, eli nyt tehty päätös ei hidasta alueen asukkaiden ensimmäisiä tai toisia rokoteannoksia.

Kunnat tiedottavat immuunipuuteisten henkilöiden rokotuksista sekä sisäisesti oman sote-henkilökuntansa rokotuksista. Hus rokottaa oman henkilökuntansa.