Vuoden optikko -tunnustus jaetaan vuosittain NÄE Optometriapäivillä ansioituneelle tai poikkeuksellisen suorituksen tai teon tehneelle Suomessa laillistetulle optikolle. Tunnustuksen myöntävät Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry ja Suomen Optometrian Ammattilaiset ry SOA. Tänä vuonna palkinto myönnettiin optometristi Leea Hottille.

Hotti on monipuolisen taitava nykyajan moderni optikko, jonka erityisosaamista ovat erikoispiilolinssit. Palkintoperusteissa painotettiin lisäksi vahvaa omaa osaamisen kehittämistä sekä osaamisen jakamista työyhteisöissä.

Hotti on työskennellyt eri optikkoliikkeissä silmälasien ja piilolinssien parissa yli kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä Hotti työskentelee Instrumentariumin lisäksi Eiran sairaalassa refraktiivisen- ja kaihikirurgian sekä kuivasilmäisyyden parissa. Työ on haastavaa optikon työtä, joka vaatii erityisosaamista ja perehtymistä.

”Silmät ja näkeminen ovat jokaisen potilaan kohdalla yksilöllisiä. Jokainen potilas tuo työhön haasteellisuutta ja nautin oikean ratkaisun löytämisestä. Lisäksi erikoispiilolinsseillä potilaan näkemisen tason ja jopa tapauskohtaisesti potilaan elämänlaadun parantaminen on erittäin palkitsevaa ja tuonut arvokkaita työssä onnistumisen hetkiä”, Hotti sanoo tiedotteessa.

Silmien tutkiminen ja kliininen optikon työ ovat keskiössä Hottilla. Hotti aloitti 2021 kliinisen optometrian opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa.

”Alan suunta menee koko ajan enemmän kliinisemmälle puolelle, jossa tarvitaan osaajia ja ammattitaitoa potilaiden ja asiakkaiden hoitamiseen. Hyvä optometristi on monipuolinen, eli osaa ja hallitsee perusosaamisen kliinisellä lisällä.”

Lue seuraavaksi: