Fadumo Ali

Terveydenhoitaja, yrittäjä, Hoiwa Oy. Perusti viime vuonna hoitajia välittävän yrityksen, jonka listoilla on jo yli 1 700 työntekijää pidempiin ja jopa yhden päivän vuokrasuhteisiin. Fadumo Ali veljineen on lähtenyt käytännössä ratkaisemaan Suomea vaivaavaa hoitajapulaa, jossa on kyse myös tuntipalkan suuruudesta.

(Korjattu titteli ja työntekijämäärä 15.12.2021)

...

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Fadumo Ali. JOEL MAISALMI

Mariam El Shamaly

Hammashoitaja, Kytöpuiston koulun hammashoitola, Vantaa. Arabian eri murteita taitava El Shamaly on edistänyt maahanmuuttajataustaisten potilaiden hammashuoltoa. Heistä moni ei ole koskaan aikaisemmin käynyt hammaslääkärissä tai hoitaneet suutaan.

Kyösti Haataja

Kirurgian ylilääkäri, Lapin sairaanhoitopiiri. Haatajan johdolla sairaanhoitopiirissä on kirurgeja enemmän kuin koskaan aiemmin. Hoitojonot saatiin ennätyslyhyiksi, joten leikkauksiin on voitu ottaa ulkopaikkakuntalaisiakin.

Riikka Kettunen

Päivystyksen vs. ylilääkäri, Kys. Kysissä nuoret lääkärit ovat hyötyneet keväällä käyttöön otetusta Päivystyksen peruskoulusta. Kokemattomia lääkäreitä päivystämisessä valmentava Päivystyksen peruskoulu kehitetttiin alun perin Hus Akuutissa, ja nyt se leviää muuallekin Suomeen.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Riikka Kettunen. Timo Hartikainen

Tarja Koskinen

Nuorisopsykiatrian ylilääkäri, Kys. Koskinen on vastannut koulutuksista, joissa oppilashuollon ja tervey­denhuollon työntekijöitä koulutetaan käyttämään menetelmää, jolla mielialaoireilevat nuoret saavat varhaista apua. Lyhytinterventio on osa kansallista mielenterveysstrategiaa.

Johanna Leppävuori

Mielenterveyshoitaja, Tikkurilan terveysasema. Leppävuori ilmoittautui vapaaehtoisena mukaan koronan massarokotuksiin heti, kun ne alkoivat Vantaalla, ja teki lisätöitä lentokentän koronatehtävissä. Pysyi julkisen puolen koronarokotustöissä, vaikka yksityispuolelle houkuteltiin isolla rahalla.

Tuomo Meretoja

Rintarauhas­kirur­gian linjan ylilääkäri ja linjajohtaja, Hus Syöpäkeskus. Meretoja johti lokakuussa auenneen Husin Puistosairaalan toiminnallista suunnittelua usean vuoden ajan. Puistosairaalassa kirurgiset yksiköt parantavat toimintaansa uusien prosessien avulla.

Heidi Narkilahti

Ylilääkäri, Haminan terveysasema. Haminaan on Narkilahden johdolla saatu houkuteltua paljon uusia nuoria lääkäreitä, ja hyvä sana on kiirinyt. Ylilääkäri myös innostaa nuorempia lääkäreitä erikoistumaan yleislääketieteeseen.

Mikael Ripatti

Avoterveydenhuollon ylilääkäri, Siun sote. Ripatti on ollut mukana ideoimassa ja toteuttamassa Terveyskeskuslääkäri 2.0 -mallia, jossa lääkäri saa käyttää yhden työpäivän viikossa työnsä kehittämiseen.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Mikael Ripatti. -

Liisa Sailas ja Leena Surakka

Syöpäkeskuksen ylilääkäri ja palliatiivisen keskuksen ylilääkäri, Siun sote. Siun soten syöpäkeskus ja palliatiivinen keskus toimivat sujuvassa yhteistyössä ja saivat ensimmäisinä suomalaisina keskuksina ESMOn (European Society for Medical Oncology) myöntämän kansainvälisen akkreditoinnin.