Suuren suosion saavuttanut Koronavirustartuntojen jäljitys -opintojakso saa jatkoa keväällä 2021. Tampereen yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhdessä tuottamalle kurssille ilmoittautuneita on tällä hetkellä jo yli 7 700 ja kurssin suorittaneita yli 3 900.

Koronavirusepidemian levitessä tartuntojen jäljitystyölle on tarvetta kasvavassa määrin. Kurssi antaa hyvän pohjaosaamisen jäljitystyön aloittamiseen. Kurssin saama palaute on ollut erinomaista: yli 92 prosenttia kurssin suorittaneista suosittelisi kurssia muille.

Kurssi on auttanut osallistujia ymmärtämään paremmin koronaan liittyvää toimintaa ja tavoitteita. Kurssi on saanut kiitosta muun muassa sen selkeydestä, hyvästä kokonaisuudesta ja lisätietojen savutettavuudesta.

Opintojakso on maksuton ja avoin kaikille. Opintojaksoa on mahdollista suorittaa 31.5.2021 asti.

THL kokoaa yhteystietolistaa julkisen sektorin ulkopuolella toimivista henkilöistä, organisaatioista ja yhteisöistä, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan kuntien ja sairaanhoitopiirien tartunnanjäljitystyöhön.

THL toimii yhteystietojen kerääjänä ja välittäjänä, mutta ei esimerkiksi tarkasta listalle ilmoittautuneiden soveltuvuutta jäljitystyöhön. Sairaanhoitopiirit ja kunnat vastaavat tartunnanjäljitystyöstä, arvioivat mahdollisen lisähenkilöstön tarpeen ja vastaavat henkilöiden valinnasta.

Muualla kuin julkisella sektorilla työskentelevät voivat ilmoittautua listalle täyttämällä yhteystietolomakkeen.

Julkisella sektorilla työskentelevät voivat olla suoraan yhteydessä omaan organisaatioonsa.

Kunnat ja sairaanhoitopiirit voivat pyytää yhteystietolistan sähköpostitse osoitteesta koronajaljitystuki(a)thl.fi.

Lue myös: