Keskustalainen puolustusministeri Antti Kaikkonen kommentoi, että hallituksen on pidettävä kiinni siitä, että yli 70-vuotiaat ja riskiryhmät rokotetaan joka tapauksessa ensin. Keskustelu rokotusjärjestyksen muuttamisesta käy kuumana.

Pääministeri Sanna Marin (sd) on aiemmin kertonut hallituksen sopineen siitä, että rokottamisjärjestystä voidaan muuttaa sitten, kun riskiryhmät on saatu rokotettua.

Hallitus pohtii mahdollista rokotusten painottamista pahimmille epidemia-alueille tänään keskiviikkona neuvotteluissaan.

Alueellinen painotus on mediatietojen mukaan hankala kysymys keskustalle. Maakuntien sairaanhoitopiirit vastustavat alueellista painotusta, jota sen sijaan esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS kannattaa.

– On pohdintaa alueellisesta painotuksesta. Luotamme viranomaisten ja asiantuntijoiden osaamiseen tässä maassa”, Kaikkonen sanoi medialle mennessään sisään Säätytaloon hallituksen neuvotteluihin.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko osallistuu neuvotteluihin etänä.

Kaikkosen mukaan keskusta on jatkuvasti noteerannut sen, mitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja sosiaali- ja terveysministeriö STM esittävät koronan torjunnassa.

– Jos se edellyttää jossain kohtaa jonkinlaista alueellisesta painotusta, senkin on voitava työkalupakissa olla. Se ei saa tarkoittaa sitä, että rokotuksia sitten muualla maassa keskeytetään, vaan viedään tätä koko ajan eteenpäin, Kaikkonen linjasi.

Kaikkonen haluaa välttää rokotusjärjestyksen politisoitumista.

– Pitäisi välttää sitä, että eri puolueet ryhtyvät tästä puoluepoliittista kiistaa tekemään, Kaikkonen sanoi.

Pääministeri Marin sanoi Säätytalolle mennessään, ettei odota vaikeita neuvotteluita rokotusjärjestyksestä. Hän totesi Kaikkosen tavoin, että THL:n ja STM:n kanta asiaan on keskeinen.