"Kilpailutuksessa edellytimme, että saamme modernit työvälineet henkilöstöllemme, mahdollisimman kustannustehokkaasti ja siten, että uudistus avaa meille mahdollisuuden integroida niin datat kuin palveluketjut aiempaa toimivammaksi kokonaisuudeksi. CGI:n tarjous valikoitui kilpailutuksen tuloksena kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi ja parhaaksi vaihtoehdoksi”, Keusoten tietohallintojohtaja Antti Ylä-Jarkko kertoo tiedotteessa.

Uudistus toteutetaan modulaarisena ja vaiheittain edeten. Se tarkoittaa sitä, että Keusoten valitsema OMNI360-ratkaisu rakentuu erillisistä moduuleista, jotka voidaan päivittää helpommin ja edullisemmin kuin edellisten sukupolvien järjestelmät tai suuret monoliittiset kokonaisuudet.

Lisäksi CGI:n toimittamaan ydinjärjestelmään on mahdollista kytkeä avoimilla rajapinnoilla kolmansien osapuolten ratkaisuja.

”Keusote on valinnallaan malliesimerkki siitä, miten uudet teknologiat saadaan palvelemaan sote-ammattilaisia ja asiakkaita ilman kohtuuttomia kustannuksia ja muutoskipuja. Ratkaisu tulee säästämään kymmeniä miljoonia euroja verrattuna raskaampiin vaihtoehtoihin. Lisäksi henkilöstön on helpompi omaksua uutta, kun työkalut uudistuvat hallittavan kokoisina paloina askel kerrallaan”, sanoo CGI:n sote- ja julkishallinnon palveluista Suomessa vastaava johtaja Matti Häkkinen.

Ensin yhdistetään, sitten uudistetaan

Uudistushankkeen ensimmäisessä vaiheessa lukuisat erilliset järjestelmät yhdistetään jaetuksi alueelliseksi kokonaisuudeksi, jonka piirissä ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Yhtenäistämisen jälkeen uudistetaan eri toiminnalliset osa-alueet. Ensimmäisenä uudistuu lääkäreille ja hoitajille keskeinen potilaskertomus sekä sosiaalipalvelujen asiakaskertomus.

”Tällaiset järjestelmät ovat tyypillisesti valtavia kokonaisuuksia. CGI:n ratkaisun modulaarinen rakenne, avoimet rajapinnat datan liikutteluun sekä jatkuva, suomalaiset olosuhteet huomioiva tuotekehitys turvaavat meille joustavat vaihtoehdot myös tulevaisuuden sote-palvelujen kehittämiseen”, sanoo Ylä-Jarkko.

Nyt toimitettava kokonaisuus kattaa perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen OMNI360-toiminnallisuudet sekä WinHIT-moduulin suunterveydenhuoltoon.

Sopimus arvoltaan on noin 10 miljoonaa euroa.