Tänään alkavan syöpäsäätiön Paras joululahja -keräyksen avulla tuetaan kotimaista syöpätutkimusta. Joka kolmas sairastuu syöpään elämänsä aikana, ja syöpä koskettaa monia suomalaisia tänäkin jouluna.

Syöpäsäätiön Paras joululahja -keräys ja tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille vaihtoehtoisen tavan lahjoittaa joululahjavaroja aineettomasti kotimaisen syöpätutkimuksen hyväksi. Joulukeräysvaroista myönnetään myös taloudellista tukea syöpäpotilaille.

– Lahjoitusten avulla me tutkijat saamme lisää aikaa löytää ratkaisuja potilaiden hyväksi. Vain niin kauan, kun syöpätutkimusta tehdään Suomessa, tutkimustulokset on mahdollista saattaa viipymättä suomalaisen potilaan hyväksi, sanoo syöpäsäätiön apurahalla tutkimusta tekevä syöpätutkija, tutkimusjohtaja Juha Klefström Helsingin yliopistosta tiedotteessa.

Syöpään sairastuneelle aika on usein se paras joululahja.

– Ikääntyneelle aineellisen joulun lahjalista lyhenee, ja tärkeimmäksi lahjaksi nousee yhteinen aika läheisten kanssa. Syöpätutkimusta tukemalla voimme varmistaa, että sairastuneet saavat lisää elinaikaa. Huipputason syöpätutkimus, jota Syöpäsäätiö rahoittaa lahjoitusvaroilla, on kallista. Lahjoituksia tarvitaan jatkuvasti, jotta lupaavat tutkimushankkeet voivat jatkua, toteaa tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors Syöpäsäätiöstä tiedotteessa.

Rockmuusikko Michael Monroe kannustaa kaikkia suomalaisia osallistumaan Paras joululahja -keräykseen.

– Vaikeistakin asioista voi päästä yli ajan kuluessa. Ajalla on parantava voima, Monroe muistuttaa tiedotteessa.

Myös toimittaja Kaj Kunnas lähti mukaan Paras joululahja -keräyksen kasvoksi.

– Olen itse selvinnyt hengenvaarallisesta sairaskohtauksesta, ja vaimollani on juuri nyt puhtaat paperit syövästä. Tiedän kokemuksesta, että aika on kaikkein paras lahja, minkä jouluna voi saada. Mikään ei voi korvata yhdessä vietettyä aikaa. Lahjoitus tähän keräykseen tuo monelle sairastuneelle toivoa lisäajasta.

Muodin moniosaaja Maryam Razavin äiti sairastaa parantumatonta syöpää. Razavi osaa arvostaa äidin kanssa vietettyä aikaa. Jouluaattona hänelle on tärkeintä päästä vanhempien luokse.

– Mieleen on hiipinyt ajatus, että en enää tiedä kuinka monta yhteistä joulua meillä on jäljellä. Siksi en halua enää mitään muuta kuin olla perheeni kanssa.