Kela on pidentänyt 31. maaliskuuta ja 31. lokakuuta välisenä aikana päättyvien lääkekorvausoikeuksien voimassaoloa yhdeksällä kuukaudella. Kela myöntää tietyt lääkekorvausoikeudet määräajaksi.

Määräaikaiselle korvausoikeudelle haetaan jatkoa uudella lääkärinlausunto B:llä. Koronaepidemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi lääkäreiden vastaanottoaikoja on saatettu perua tai siirtää. Siksi asiakkailla ei välttämättä ole mahdollisuutta saada uutta lääkärinlausuntoa. Tämän vuoksi Kela on automaattisesti pidentänyt korvausoikeuksien voimassaoloa ilman uutta lääkärinlausuntoa. Kela on lähettänyt kirjeen kaikille asiakkaille, joita asia koskee. Näitä asiakkaita on noin 20 000.

Kela korostaa, että pitkäaikaissairauden seurantaa tai hoitoa ei pidä lykätä. Asiakkaan pitää noudattaa sairautensa hoidossa terveydenhuollon antamia ohjeita ja asioida edelleen terveydenhuollossa, kun se on tarpeellista. Jos asiakas saa lääkärinlausunnon lääkekorvausoikeutta varten, se pitää toimittaa Kelaan.

Asiakas voi tarkistaa lääkekorvausoikeutensa Kela-kortin kääntöpuolelta. Korvausoikeus on määräaikainen.

Ajantasaiset korvausoikeudet voi tarkistaa myös Kelan asiointipalvelusta. Asiointipalvelussa määräaikaisen korvausoikeuden tunnistaa siitä, että Oikeus voimassa -tietona näkyy oikeuden alkamispäivä ja päättymispäivä.