Kansaneläkelaitos muistuttaa terveystietojen verkkopalvelu Omakannan asetuksista liittyen tietojen luovutukseen.

”Jos saat koronavirustartunnan, on mahdollista, että joudut hakeutumaan hoitoon eri terveydenhuollon yksikköön, kuin missä tavallisesti asioit. Tällöin on tärkeää, että hoitohenkilökunnalla on käytössään sinusta kirjatut terveystiedot”, Kelan tiedotteessa sanotaan.

Ilman kansalaisen antamaa suostumusta terveydenhuollon yksiköt eivät näe muiden yksiköiden kirjaamia terveystietoja. Tietoja saa katsella vain työtehtävien mukaisten käyttöoikeuksien ja hoitosuhteen perusteella.

Halutessaan suostumuksen tietojen käyttöön terveydenhuollossa voi antaa kirjautumalla Omakanta-palveluun ja menemällä kohtaan Suostumus ja kiellot. Käyttäjän on ensi kuitattava kohta Informaatio potilastietojen käytöstä. Sen jälkeen voi avata kohdan Suostumus potilastietojen luovutukseen.

Omakannassa voi käydä katsomassa omia ja alle 10-vuotiaan huollettavan terveystietoja sekä laboratoriotutkimusten tuloksia. Muilta osin Omakannassa ei voi asioida toisen henkilön puolesta.

Myös reseptien uusimista voi pyytää Omakannassa. Näin vältetään turhaa asiointia terveydenhuollossa ja vähennetään ammattilaisten työkuormaa myös pandemiatilanteessa.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.