Helsingin kaupunki on asentanut matkustajien turvaksi käsidesiannostelijoita metroasemille. Noin puolet suunnitelluista annostelijoista on jo asennettu. Toistaiseksi joukkoliikenteen käyttäjille tarkoitettua käsidesiä löytyy Matinkylän, Tapiolan, Aalto-yliopiston, Lauttasaaren, Kampin, Rautatientorin Helsingin Yliopiston, Sörnäisten ja Itäkeskuksen asemilta. Annostelijoita on tulossa muille metroasemille sitä mukaa, kun toimittajalta niitä valmistuu.

Suoraan joukkoliikennevälineisiin käsidesiautomaattien asentaminen ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollista, koska pisteitä täytyisi perustaa useita tuhansia.

– Käsidesipisteet liikennevälineissä saattaisivat aiheuttaa tarpeetonta tungosta niiden asentamiseen ja täydentämiseen liittyvien ongelmien lisäksi, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä sanoo tiedotteessa.

Annostelijoita ei ole näillä näkymin tulossa aivan kaikille metroasemille. Varmimmin käsihygienia hoituu kaikissa tilanteissa matkan varrella, kun mukana on oma käsidesi, jota voi käyttää tarpeen mukaan.

Helsingin seudun liikenne on toiminut lähes normaalisti koko koronakriisin ajan. Joukkoliikenteessä tehdään edelleen liki 300 000 matkaa päivittäin, vaikka matkustaminen onkin notkahtanut tuntuvasti. Keskimäärin liikennevälineissä on väljää ja hyvin tilaa ottaa turvallista etäisyyttä muihin matkustajiin.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.