Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron laajuudesta tulee tietoa tipoittain. Tays ilmoitti eilen, että potilastietojen vuotaminen hakkerin käsiin saattaa koskea joitakin sen potilaita. Lue juttu aiheesta täältä.

Tänään perjantaina Kanta-Hämeen keskussairaala kertoi, että ikävä kiristystilanne voi koskea myös sen potilaita. Vastaamon mukaan vuotaneet tiedot koskevat asiakkuuksia ennen marraskuuta 2018.

– Sairaanhoitopiirimme on hankkinut ostopalveluna psykoterapiapalveluja Vastaamolta ainakin vuodesta 2017 lähtien psykiatrian poliklinikan potilaille, Kanta-Häme tiedotti.

Alustavan tiedon mukaan kymmenkunta keskussairaalan aikuispsykiatrian potilasta on saattanut joutua tietomurron uhriksi.

Vastaamo on kertonut informoineensa asiakkaitaan tietomurrosta sähköpostitse. Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatrian potilaita, joille on hankittu tietomurtoa koskevana ajankohtana psykoterapiapalveluja Vastaamosta, selvitetään myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä ja heihin tullaan olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Sairaanhoitopiiri tekee asiasta tietoturvaloukkausilmoituksen tietosuojavaltuutetun toimistoon perjantain kuluessa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri puolestaan tiedotti, että Vastaamon tietomurron kohteeksi on voinut joutua enintään 49 Tyksin asiakasta, joille on myönnetty maksusitoumuksia ennen vuoden 2018 loppua.

– Lähetämme tänään perjantaina 23. lokakuuta kaikille näille asiakkaille henkilökohtaisen ilmoituksen mahdollisesta tietosuojapoikkeamasta, sairaanhoitopiiri lupaa tiedotteessa.

Asiasta on tehty rikosilmoitus ja ilmoitus tietosuojavaltuutetulle.

– Olemme erittäin huolestuneita ja pahoillamme, että tällainen henkilötietoihin kohdistunut rikos on voinut tapahtua, Varsinais-Suomesta viestitetään.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi, että psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrossa ei ole tiettävästi vuotanut sen potilaiden tietoja, koska heiltä ei ollut asiakkaita Vastaamon palveluissa vuosina 2017-2018.

–Sen sijaan vuosina 2019-2020 palvelujen asiakkaana on ollut muutamia aikuisia ja alaikäisiä henkilöitä. Hyvinvointikuntayhtymä tekee yhteistyötä Psykoterapiakeskus Vastaamon kanssa näiden asiakkaiden tavoittamiseksi ja informoimiseksi tilanteesta.

Keskusrikospoliisi on aloittanut hakkeroinnista rikostutkinnan.