Sairaanhoitopiirien juhlaviikot jatkuvat.

Kuluvan viikon lauantaina Nokian Pitkäniemen puistossa soitetaan Ylisfestarit, josta vastaavat Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollon ja psykiatrian toimialueet. Mukana järjestelyissä ovat myös kehitysvammahuollon asiakkaat, psykiatrian potilaat sekä runsas joukko vapaaehtoisia.

Lue Mediuutisten juttu Ylisfestarista täältä.

Ensi viikon lauantaina 24. elokuuta pidetään koko perheen hauskaa vuorostaan Lappeenrannassa, jossa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tarjoaa perheille PiiPaa-päivän Marianaukiolla klo 10–15.30.

Eksoten akuutin tulosyksikön järjestämä tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton pelastusaiheinen päivä, jossa voi tutustua eri viranomaisten toimintaan aivan lähietäisyydeltä.

Tapahtumassa on paikalla yhteispäivystyksen henkilökuntaa, Eksoten ambulansseja, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien pelastusyksiköitä, Kuopion hätäkeskus ja Rajavartiolaitos. Yhteistyössä on mukana myös jalkapalloseura Kultsu FC.

− Marianaukiolle pystytetään tapahtuman ajaksi myös paloautopomppulinna ja avataan nallepäivystys, jonne jokainen voi tuoda oman pehmonallensa ammattitaitoiseen hoitoon, kertoo palvelupäällikkö Jan-Erik Palviainen Eksotelta.

Pikku Kakkosestakin tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti esiintyvät tapahtumassa klo 11 ja 13.

Oululla on hetkensä elokuun viimeisenä lauantaina (31.8.). Silloin pärähtää käyntiin OysRock2019, jossa esiintyy neljä bändiä ja tulishow. Tapahtumapaikka on Rauhalan Prunnitori.

OysRockiin on valittu esiintyjät siten, että bändin jäsenistä ainakin yhden pitää työskennellä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Bändit ovat tänä vuonna The Rumble Rockers, Trokaristiretki, Absolut Nine ja Bublic Shame.

OysRockia on järjestetty vuodesta 2017.